Fonott rácsvédő barna pamut - textilbirodalom.hu

Mit érdemes tudni a rácsvédőkről?

A rácsvédő sokfélesége

A tökéletes gyerekszobát első sorban a praktikusság és az igények határozzák meg. Az igények nagyon sokfélék lehetnek, ugyan úgy, mint a rácsvédők formája, mérete, színe, anyagválasztéka is. Természetesen, ahogy az igények változnak, úgy változnak a trendek is a rácsvédőknél.

Jelenleg nagyon keresett a pihe puha pamut anyagból készült fonatok, valamint az extra vastagságú Steppelt rácsvédő. Mindkét kialakítás tökéletesen illik bármely kiságyba, hiszen bő méretválasztékunknak köszönhetően mindenki megtalálja a megfelelőt. 

Textilbirodalom csapata segít, hogy minden babaszoba kiegészítő pont olyan legyen, amilyet megálmodtál. A modern és letisztult babaszobák elengedhetetlen kellékei a rácsvédők, babatakarókszoptatós párnák és a baldachinok, ezért nézz körül webshopunkban, és szerezed be mindet egy helyről!

Rácsvédők a Textilbirodalomnál

Milyen rácsvédő típusok léteznek?

A Textilbirodalomnál jelenleg 4 fő típus közül lehet választani:

  • fonott rácsvédő, mely kérhető sztrecs puplin, pamut, valamint babyplüss anyagból is,
  • steppelt rácsvédő
  • hagyományos rácsvédők – akár szivaccsal bélelt változatban is
  • továbbá hamarosan megvásárolhatóak a tépőzáras rácsvédőink is

A rácsvédők kiválasztásánál sokféle szempont alapján választhatnak a vásárlók. Újszülött babák esetén a szülők általában tetszés alapján választanak rácsvédőt, hiszen ekkor még nincs funkcióbeli jelentősége.

Újszülött babás anyukák előszeretettel vásárolják a fonott vagy a hagyományos rácsvédőinket, akár a három részes babaágynemű szettben. Ezek dekoratív, pihe puha anyagból, csodaszép színekkel megáldott termékek, melyet nagy szeretettel és gondossággal készítünk a legkisebb gyermekeknek.

Életkor előrehaladásával…

Amikor a nagymozgások beindulnak egy gyermek életében, ekkor a szülők már olyan rácsvédőt keresnek, amik megakadályozzák az esetleges sérüléseket a kiságyban. Ilyen esetben a Steppelt rácsvédőket szoktuk ajánlani, mert ezek akkor is az ágyhoz rögzíthetőek a 12 db megkötővel (180 cm hosszú rácsvédő estén), amikor a kiságy fekvőfelülete már a legalsó szintre kerül.

Amikor a gyerekek kinövik a rácsos kiságyat, a szülők általában kisgyermekeknek készült ágyat vásárolnak, ami lehet akár házikóágy is. Ilyenkor már olyan rácsvédőt keresnek a vásárlóim, ami dekorációs céllal szépen mutat egy nagyobb méretű ágyikóban is. Nekik általában fonott rácsvédőt ajánlom, de érdemes az ágy méreteihez igazítani a rácsvédők típusát.

Gyakori kérdések a Steppelt rácsvédőkkel kapcsolatban..

2021-2022. évben a Steppelt rácsvédő termékünk volt a második legkeresettebb a fonatok után.
Egyedileg készül, 3 vagy 4 különböző színből kérhető, melyet kicsi kockákból varrunk össze, majd steppelünk, 12 darab megkötővel rögzítve. Különlegessége, hogy 2 pamut anyag között van egy vatelin réteg, valamint szilikonizált poliészter (párnatöltet) töltőanyag, így a 4 réteg anyag kerül steppelésre. Ezáltal egy igazán vastag, strapabíró termék kerül kialakításra és a baba feje is nagyobb biztonságban van a rácsoktól.

Hisszük, hogy a rácsvédők csak akkor nyújtanak megfelelő védelmet, ha tökéletesen vannak rögzítve a kiságyhoz. A fonatok mellé fehér szatén megkötőket csomagolunk,
steppelt és a hagyományos rácsvédőinkre pedig 12 darab megkötőt varrunk. Dupla méretnél (körbeérő kiságy esetén) természetesen dupla mennyiség kerül a rácsvédőre.

Jelenleg nagyon keresett a pihe puha pamut, és babyplüss anyagból készült fonott rácsvédő, valamint a kevésbé rugalmas, de gyönyörű, élénk színekben pompázó sztrecss puplin anyagokból megálmodott termékeink is.

Termékeink nagy része OEKO-TEX minősítésű anyagokból készül, mely ideális a legérzékenyebb bőrű babáknak is.

Steppelt rácsvédők 100% pamut anyagból készülnek.

Hagyományos rácsvédőink anyagválasztéka nagyon gyors tempóban változik, az óriási kereslet miatt. Ezek között találhatsz prémium pamutvászon és pamutszatén anyagokat is.

Általánosságban azt javasoljuk, hogy olyan rácsvédőt vásárolj, ami teljesen körbeéri a kiságyat. A baba a születése utáni néhány hónapig még nem tud forogni-pörögni, de nagyon gyorsan eljön az az idő, amikor teljesen körbeforogja a kiságyat. 

Erre az időszakra is gondolni kell, hiszen egy nagyon tartós, hosszú ideig használható terméket szeretnél megvásárolni.

Amennyiben a kiságy feléig érő terméket vásárolsz, de később meggondolod magad, szívesen elkészítjük a hiányzó részre való termékeket is.

A rácsvédőinket gondosan kiválogatott színminták alapján állítjuk össze. Igyekszünk kisfiús, kislányos és uniszex színben is készíteni termékeinket. A kockák összeválogatásánál csak a képzelet szabhat határt. Legyen akár pöttyös, egyszínű, kockás, állatmintás az anyag, mi biztosan gyönyörű rácsvédőt készítünk belőle!

Igen. A webshopban lévő anyagválasztékunkat folyamatosan bővítjük, frissítjük. Amennyiben konkrét elképzelésed van a színvilágot tekintve, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségeink bármelyikén. Egyedi méret esetén szükségünk van az ágy pontos méretére, ahova a rácsvédő kerül. Ekkor megtervezzük, kialakítjuk a méret. Egy rácsvédő maximális mérete 210 cm lehet. Ekkor még kényelmesen tudjuk varrni és a mosógépek is megfelelően tudják tisztítani a nagyméretű textilt.

Gyakori kérdések a Fonott rácsvédőkkel kapcsolatban...

A Textilbirodalom sztrecs puplin fonott rácsvédőit 23 színben és többféle méretben vásárolhatod meg a webshopban. A 3 különböző méret közül a legkeresettebb a 180 cm hosszúságú rácsvédő, mely a kiságy felét öleli körbe, a 360 cm vagy a 420 cm-es méret pedig teljesen körbeéri a kiságyat, attól függően, hogy mekkora a rácsos kiságy mérete.

A fonott rácsvédő néhány éve az egyik legkeresettebb termékünk. Kezdetben csak az alap színek voltak megtalálhatóak – fehér-rózsaszín-kék-sárga. Ahogy az igények változtak, úgy bővítettük mi is a színpalettánkat.

Egyre többen kerestek kevert, több színű rácsvédőket is, így ezeket is felvettük a kínálatunk közé. A kiságy rácsvédő színárnyalatai között nincsenek lehetetlen kérések, szívesen készítünk egyedi színben összeállított terméket is. 

A legtöbb esetben 3 szálból készítjük, de természetesen 4 szálból is készül fonott rácsvédő egy színben és kevert színben is. A rácsvédőkhöz csomagolunk 4 darab szatén megkötőt is, de visszajelzések alapján megkötés nélkül is stabil és biztonságosan használható a kiságyban.

A rácsvédők különféle méretekben rendelhetőek: 180 cm, 210 cm, 360 cm, és 420 cm. Ezek a méretek igazodnak a 120×60 cm és a 140×70 cm-es kiságyba is. A méreteket úgy alakítottuk ki, hogy félig vagy teljesen körbeérő fonott rácsvédőt lehessen velük kialakítani.  

Mivel a Textilbirodalom kiemelt figyelmet fordít az egyedi megrendelésekre, ezért termékeink rendelhetőek teljesen egyedi méretekben is, akár rácsos kiságyba, akár nagyobb gyerekeknek alkalmas házikóágyba vagy felnőtt méretű ágyra is.

Minden méterárút, melyből a fonott rácsvédőt készítjük, varrás előtt beavatunk. A beavatás azt jelenti, hogy 40, vagy igény esetén 60 fokon, magas centrifugával kimossuk az anyagot.

Ezután szárítjuk (nem használunk szárítógépet) és vasaljuk. Ezután kezdődik a szabás, majd a varrás. Minden elkészült teszt terméket (tehát az első darabot) újból kimosunk. Az így kapott információk és a méteráru gyártójának ajánlását figyelembe véve határozzuk meg, hogy milyen hőfokon mosható az adott késztermék.

Ez általában 30 fok, mely alacsony centrifugával történik. Így a termékek hosszú távon megőrzik formájukat és méretüket. 

Hagyományos rácsvédő

A rácsvédők kialakításának módja sokrétű és illeszkedik a legkülönfélébb igényekhez is. Éppen ezért termékválasztékunkban megtalálható fonott rácsvédő, steppelt rácsvédő, tépőzáras ágyrácsvédő pánt is. 

Hagyományos kiságy rácsvédő megvásárolható 180 cm, 360 cm, 420 cm-es méretben, valamint szivacs vagy vatelin béléssel is.

A szivaccsal készült rácsvédők előnye a tökéletes merevség, méretpontosan idomul a kiságy formájához. Bátran lehet használni a különböző méretű kiságyakban, valamint bölcsőkben is.

Hagyományos rácsvédőket általában szettben lehet megvásárolni, de egyedi megrendelés esetén külön is elkészítjük neked.

Babaágynemű szett őzikék - textilbirodalom.hu

Hagyományos rácsvédők babaágynemű szettben...

Egyedi megrendelés leadása

Textilbirodalom logója

Megrendelés leadása

Tölts ki az űrlapot adataiddal, vagy írj Facebook / Instagram oldalunkra vagy közvetlen e-mail címünkre, ha egyedi, általad tervezett terméket szeretnél rendelni!
Megrendelés leadását H-P: 09:00 - 19:00 között fogadjuk!
Elérhetőségek
info@textilbirodalom.hu